onsdag 2 april 2008

Mammaledighet och barn som växer på längden

Puh!! Äntligen en möjlighet att sitta ner! Idag har det varit full rulle! Eftersom båda våra äldsta barn plötsligt har tagit vars ett rejält kliv på längden har dagen använts till att flänga affärerna runt efter bra byxor, helst till reapris… Dessutom har det köpts vårskor eftersom vädret här omkring plötsligt ligger på nästan 15°C. Nu är vi äntligen hemkomna och lillebror ammar förnöjt. De äldsta leker med en kompis och lugnet infaller sig… (åtminstone en stund, det gäller att ta vara på den).

Folk säger att jag är mammaledig. Inte har jag märkt av någon ledighet inte. Upp klockan 06, väcka alla tre barnen, lämna de två äldsta i skolan respektive på dagis, ut med hundarna och så hämta barnen igen. Däremellan ska finnas plats för amning, skötsel, lek och kel, tvätt, disk, städ och så vidare. Efter hämtning av barnen behövs mellis och därefter läxläsning, kvällsmat, Bolibompa och nattning. En stunds samvaro med maken känns också lockande innan yngsta killen kräver mammas uppmärksamhet. På natten gäller amning vid ett par tillfällen, mellanbrorsan drömmer mardrömmar och kudden ropar efter sin ägare…

Tänk vilken tur jag har som har en sån fantastisk familj och som bor här där man har förmånen att få möjlighet att vara hemma under barnens första år. Att jag sedan gått från 8 timmars förvärvsarbete till 18 timmars mammajobb och 6 timmars jourtjänst är en bisak. Det är värt varenda minut!

1 kommentar:

Anna Andersson sa...

Hej!
Känner igen det där med "mammaledig" och barn som växer. Var tvungen att dra till skoaffären i veckan.
Kolla gärna min blogg om du vill...
/Anna (på Gotland)kusin till Krister
http://anna-minblogg.blogspot.com/