onsdag 28 maj 2008

Påhittiga pojkar

I min familj finns det fem påhittiga pojkar som alltid gör livet glatt (eller surt!) för den underbemannade kvinnliga delen av familjen. Hör bara här:

Den fyramånader gamla minstingen har kommit på att maten som resten av familjen äter är god och spännanden. Enligt honom är smakportioner för mesar och att bara få äta några få matskedar är ju rent löjligt!

Den ettåriga fyrbenta lurviga bruna har kommit på att man kan öppna diskmaskinen och att man når nästan all disken om man placerar framtassarna stadigt inne i maskinen.

Den likaledes fyrbenta men svarta fyraåringen har kommit på att när matte har vagnen med sig DÅ kan man alltid lukta en stund extra innan man pallrar sig till hennes sida när hon kallar. Matte springer nämligen inte så fort då.

Sexåringen har kommit på att man kan försöka ställa ultimatum till mamma och om inte det funkar kan man försöka med ”fula” ord när man inte får en glass, t ex ”då är du en bajskorv, kiss, snorkråka, vildsvin” mm. Fastän att jag verkligen försöker att hålla mig allvarlig i en sådan situation, så är det svårt att inte dra på smilbanden när killen till slut i ren desperation utbrister: ”Du är öronvax, mamma!”.

Vad har den 39-åriga maken kommit på då? Jo, han har fått smak för vildsvin och ägnar kvällen åt att försöka få tag i midsommaraftonens grillkött. För att slippa gå upp alltför tidigt i morgon bitti jobbar han hemifrån då. Det gäller att vara om sig.

Inga kommentarer: